Søk på sidene (tast søkeordet her)

Spørsmål, send en mail : sokndal@yahoo.com

Interessen for slektsgransking ble vekket da serien Røtter gikk på NRK for første gang, samt fra min farmor som hadde drevet litt på sin egen ustrukturerte måte. Siden har jeg drevet med dette i over 40 år.

   En av mine tippoldemødre kom fra Sokndal i Dalane, sør i Rogaland. Det fantes lite eller ingenting av trykte kilder derfra, og det fikk meg til å starte på mitt "livsverk": Sokndal Ættesoge. Etterhvert som jeg tok i bruk PC, og senere internett, fikk jeg ideen om å legge det jeg har funnet ut på nettet til fri benyttelse. Det bør likevel refereres til disse sidene når informasjonen blir benyttet.


   Jeg håper at folk vil finne hjelp i ættesogen, men at en bruker dette som et grunnlag. Istedet for å lete i blinde selv, kan man sjekke opplysningene som finnes her mot originalkildene, og så gjøre seg opp en egen mening, evt. finne bekreftelser. Det er flere teorier og hypoteser som jeg har lagt fram, og disse er tenkt for videre undersøkelser/diskusjon. Disse sidene vil alltid forbli en sekundær kilde, og den vil oppdateres etterhvert som nye opplysninger kommer frem. Det fine med en web-basert ættesoge, er at den kan oppdateres hele tiden, og at jeg blir aldri helt ferdig med den.


    Det er også gitt ut bygdebøker for Sokndal av Sokndal Ættesogelag. Jeg var "uavhengig konsulent" for tiden før 1700, og har også blitt bedt om å annonsere for disse bøkene her på hjemmesiden min. Jeg tjener ingenting på salget av disse bøkene, og de kan ikke kjøpes hos meg. Informasjon om bøkene finnes her.